Matematik    |   KTH    |


5B1493 Matematik fördjupning för lärare 2005-2006

Examination

Kursen avslutas med en tentamen. Studenten får själv välja om han eller hon vill ha muntlig eller skriftlig tentamen. Den som väljer den muntliga varianten kan göra en stor del av examinationen under kursens gång genom inlämningsuppgifter. Det ges tre omgångar av inlämningsuppgifter under kursen. Hanteringen av dessa är som följer.

För betyg 3. För var och en av de tre omgångarna av inlämningsuppgifter bör minst 60 % av uppgifterna vara korrekt lösta. Dessutom ska studenten vid den avslutande muntliga tentamen kunna redogöra för och svara på frågor om sina lösningar samt om teorin bakom dem.

För betyg 4. För var och en av de tre omgångarna av inlämningsuppgifter bör minst 70 % av uppgifterna vara korrekt lösta, inklusive en del av de deluppgifter som är märkta "för högre betyg". Dessutom ska studenten vid den avslutande muntliga tentamen ingående kunna redogöra för och svara på frågor om sina lösningar samt om teorin bakom dem. Studenten bör översiktligt kunna redogöra för de viktigaste begreppen och sammanhangen i kursen.

För betyg 5. För var och en av de tre omgångarna av inlämningsuppgifter bör minst 80 % av uppgifterna vara korrekt lösta, inklusive merparten av de deluppgifter som är märkta "för högre betyg". Dessutom ska studenten vid den avslutande muntliga tentamen ingående kunna redogöra för och svara på frågor om sina lösningar samt om teorin bakom dem. Studenten bör såväl översiktligt som i detalj kunna redogöra för de viktigaste begreppen och sammanhangen i kursen.

För godkänt betyg krävs dessutom att den självständiga uppgiften är genomförd och redovisad.