Preliminärt kursPM i SF1626 Flervariabelanalys, för CFATE vt 2010.

Kursen SF1626 ger 7.5 högskolepoäng och avslutas med en skriftlig tentamen.

Lärare

Examinator
Anders Szepessy tel. 7907494
Kursledare och föreläsare
Lars Filipsson tel. 7906655 LFN@KTH.SE
Övningar:
Grupp 1 Anna Baecklund
Grupp 2 Daniel Weston
Grupp 3 Johan Laine

Kurssekreterare: Rose-Marie Jansson, jansson@math.kth.se


Kurslitteratur

Persson och Böiers: Analys i flera variabler + Övningar i Analys i flera variabler

Råde, Westergren "BETA, Mathematics Handbook for Science and Engineering", Studentlitteratur. Tillåtet hjälpmedel på skrivningar och tentamen, används i många kommande kurser.

Undervisning


Föreläsningar cirka 50 timmar.
övningar cirka 25 timmar.

Påå öföreäläsningar genomgås kursen, både teori- och problemaspekter.
På övningarna växlar man mellan självverksamhet och genomgångar av läraren. Även kontrollskrivningarna (se under 'Bonuspoäng') äger rum på övningarna.

För tider och salar hänvisas till schemat


 

Examination

Efter kursen ges en tentamen.
BETA Mathematics Handbook är tillåtet hjälpmedel vid tentamina och kontrollskrivningar.
Anmälan till tentamen krävs via "mina sidor".

Tentamen innehåller 10 uppgifter som kan ge maximalt 4 poäng vardera. Uppgift 1, 2 och 3 svarar mot kontrollskrivning 1 och 2 och projektuppgiften enligt nedan. Uppgifterna 7-10 på tentan är tänkta främst för den som siktar på högre betyg, poängen på dessa uppgifter kallas nedan för VG-poäng.

Betygsgränser (preliminära):


 

Bonuspoäng

Bonuspoäng kan erövras via de två kontrollskrivningar, som anordnas på övningarna, och via lösning aprojektuppgiften. En godkänd lösning av projektuppgiften ger automatiskt 4 poäng på tredje talet i tentamen. Kontrollskrivningarna består av tre uppgifter. Varje kontrollskrivning innehåller 3 uppgifter värda 3 poäng vardera. Maxpoäng är alltså 9. Resultatet tillgodoräknas på tentamen så här:

Kontrollskrivning 1 svarar mot uppgift 1 på tentamen. Den som får minst 5 poäng på kontrollskrivning 1 får automatiskt 3 poäng på tentamensuppgift 1, som då inte behöver lösas. Den som får minst 7 poäng på kontrollskrivning 1 får automatiskt 4 poäng på tentamens uppgift 1 som då inte ska lösas. Samma princip gäller sedan för kontrollskrivning 2.

Den som löser någon av uppgifterna 1-2 på tentamen trots att han/hon redan har 3 poäng på denna uppgift genom godkänd kontrollskrivning kan erhålla 4 poäng på uppgiften bara om den inlämnade tentamenslösningen är fullst‚©ndigt korrekt och väl motiverad.

Godkänd projektuppgift tillgodoräknas som uppgift 3 på tentan. Projektuppgiften består av inlämningsuppgifter och kamraträttning. Till varje övning ska man ha med sig llösningar på fyra uppgifter, som anges vid föreläsning och på kurshemsidan i bilda i någorlunda god tid. En av dessa (ni vet inte i förväg vilken) kommer att kamraträttas och en (ni vet inte i förväg vilken) lämnas in till läraren. Av de inlämnade uppgifterna under kursen ska man ha lämnat in och blivit godkänd på minst 8, samt ha deltagit i kamraträttningen vid dessa tillfällen, för att bli godkänd på projektuppgiften.